History of the Village Hall

Nether Heyford Village Hall was built with the help of volunteers, completed in May 1960, and formally opened by Viscount Althorp.  It is a pre-fabricated cedar-wood building. Brick extensions were added in 1991 to give new toilets and kitchen at one end, and Meeting Room with kitchenette, toilet and storage at the other.

In August 2005 work started on updating the Hall – new upvc double glazed windows, insulation cladding to the wooden sections, and new doors.  Again this was largely by volunteers from the village.

sign (800x148)

An insulated roof was added in 2006, and in October 2008 the Pre-School transformed the area at the rear of the Hall to make a secure outdoor area for young children.  Since then the remaining doors and windows have been replaced, new gas boilers fitted and decoration carried out annually.  Maintenance continues by our team of volunteers.

VH party

In the summer of 2011 the kitchen was completely refurbished, and in 2014 the ladies toilets were completely refurbished.  New chairs were also provided for the main Hall.

In 2016 the PA system was upgraded, and the lighting replaced by LEDs to give a warmer looking, more friendly environment, and better stage facilities.  Also in 2016 the mens toilets were completely renewed.  The Meeting Room was redecorated and upgraded for use by smaller meetings.